Budi dio naše mreže

PETAK 20:00 Hrvatsko narodno blago - emisija koja čuva tradicijsko nasljeđe

Emisija Hrvatsko narodno blago počela se emitirati na Hrvatskom katoličkom radiju 04.10.2003. godine i od tada je, već punih 19 godina, dio redovitog programa HKR-a. Emitira se jednom tjedno, petkom, s početkom u 20:00 sati i traje sat i pol vremena. To je jedna od rijetkih emisija u hrvatskom medijskom prostoru koja se bavi tradicijom i to gotovo svim segmentima hrvatskog tradicijskog nasljeđa od glazbe, tradicijskih glazbala, pjesama, narodnih nošnji i običaja do interesantnih zapisa i priča o tome kako se nekada živjelo.

/ hkr

Emisija je kontaktnog karaktera te slušatelji mogu telefonskim pozivima ili sms-om aktivno sudjelovati u kreiranju sadržaja emisije. Također, emisija prati i najavljuje aktualna folklorna događanja, a često u studiju ugošćuje ljude koji se profesionalno ili amaterski bave očuvanjem ili promocijom tradicijske kulture. Emisija je rado slušana i u našem iseljeništvu širom svijeta te uvelike pridonosi očuvanju i promociji naše tradicije i folklornog nasljeđa.

Stjepan Večković – solista na tradicijskim glazbalima u ansamblu Lado, izrađivač glazbala, voditelj seminara i radionica, pisac, slikar, urednik je i voditelj emisije Hrvatsko narodno blago.

Propuštene emisije potražite ovdje:

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja