Budi dio naše mreže

SVAKODNEVNO 15:00 Devetnica Božjemu milosrđu

Od Velikoga petka do uočnice Nedjelje Božjega milosrđa i ove godine u programu Hrvatskog katoličkog radija molit ćemo devetnicu u čast Božjem milosrđu u 15 sati.

/ hkr

Koordinacija štovatelja Božjeg milosrđa na svojim stranicama podsjeća kako je devetnica je odgovor na Isusov poziv koji je uputio sv. Faustini Kowalskoj, a koji je ona zapisala u svome Dnevniku, da kroz devet dana moli krunicu Božjega milosrđa, počevši od Velikoga petka, s obećanjem da će u toj devetnici darivati dušama velike milosti (usp. Dn 796). Na drugome mjestu sv. Faustina bilježi: „Devetnica Božjemu milosrđu. Isus mi je zapovjedio da napišem i molim prije svetkovine Milosrđa. Počinje na Veliki Petak. Želim da tijekom devet dana dovodiš duše izvoru mojega milosrđa kako bi crpile snagu, utjehu i svekolike milosti koje trebaju u životnim mukama, osobito u času smrti. Svaki dan dovest ćeš mome srcu drugu skupinu duša i uranjati ih u more mojega milosrđa.“ (Dn 1209)

Devetnicu se može moliti na jednostavniji način, izričući nakanu za svaki određeni dan kako je to Isus tražio i moleći krunicu Božjega milosrđa, u bilo koje doba dana. Nešto dulji oblik, koji Koordinacija poziva moliti u 15 sati, Satu milosrđa, obuhvaća molitve koje je u Dnevniku zapisala sv. Faustina: nakane za svaki dan po Isusovim riječima, krunicu Božjega milosrđa, molitve sv. Faustine kojima zaokružuje pojedinačni dan devetnice, Zazive Božjemu milosrđu te Čin posvete svijeta Božjemu milosrđu sv. Ivana Pavla II.

Devetnica, koja sama po sebi nije među pet glavnih oblika štovanja Božjega milosrđa, na poseban ih način obuhvaća: krunicu Božjega milosrđaštovanje slike Božjega milosrđa (devetnica se moli pred slikom Milosrdnog Isusa), štovanje Sata milosrđa (moli se u 15 sati), širenje štovanja Božjeg milosrđa (potaknuti bližnje na moljenje devetnice), sve uoči svetkovine Božjega milosrđa, a u duhu pouzdanja u Božju dobrotu i milosrđe prema bližnjemu koje se očituje kroz molitvu.

Pridružite nam se u molitvi Devetnice Božjem milosrđu svakodnevno od Velikog petka do Bijele nedjelje (svetkovine Božjeg milosrđa) u 15 sati na Hrvatskom katoličkom radiju. Molitvu devetnice Božjem milosrđu molimo u proširenijem obliku, prema Dnevniku sv. Faustine Kowalske, što uključuje nakane za svaki dan koje je izrekao Isus sv. Faustini, krunicu Božjega milosrđa, njezine molitve kojima zaokružuje nakanu svakoga dana devetnice, zazive Božjemu milosrđu te čin posvete svijeta Božjemu milosrđu sv. Ivana Pavla II. Tekstove za svaki dan devetnice možete pronaći na sljedećim poveznicama:

PRVI DAN

DRUGI DAN

TREĆI DAN

ČETVRTI DAN

PETI DAN

ŠESTI DAN

SEDMI DAN

OSMI DAN

DEVETI DAN

Ključne riječi:
krunica Božjeg milosrđa
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja