Budi dio naše mreže

NEDJELJA 7:30 Što znači misa i gdje je njezino središte?

Svećenik Zagrebačke nadbiskupije i liturgičar u emisiji "Što se događa na svetoj misi?" uvodi nas u misu kao događaj jer to je trenutak u kojem Bog djeluje kako bi nas spasio. I nema ničeg većeg od toga. "Bog je koncentrirao cjelokupnost svoje spasiteljske ljubavi prema svijetu u obrednom činu i u riječima euharistije." Značenje pojedinih obreda, poklika, molitava, čitanja, ali i tišine tumači jednostavno želeći u nedjeljno jutro pomoći u pripremi vjernika za sudjelovanje u proslavi Dana Gospodnjeg razumljivo, pobožno i dostojanstveno. Što znači misa i gdje je njezino središte? Odgovor na to pitanje nudimo nedjeljom u 7 i 30 u novoj rubrici "Što se događa u svetoj misi?" koju uređuju Tanja Maleš i mr. sc. vlč. Tomislav Hačko.

/ hkr

Sadržajno, emisija slijedi istoimenu knjigu p. Jeremyija Driscolla, OSB, opata opatije Mount Angel (Oregon) i profesora na Papinskom institutu za liturgiku sv. Anzelma u Rimu. Vlč. Hačko knjigu je preveo i uz dopuštenje izdavača objavio na internetskim stranicama Zagrebačke nadbiskupije. Sada, u ovoj emisiji, tom sadržaju daje radijsko ruho.

Mr. sc. Tomislav Hačko trenutno je na službi pročelnika Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije, a tijekom proteklih godina sudjelovao je kao stručni suradnik u više emisija HKR-a, osobito s liturgijskim temama, te kao prevoditelj službenih crkvenih dokumenata.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja