Budi dio naše mreže

NEDJELJA 19:30 Uskrsni koncert iz 'ranjene' Zagrebačke katedrale

Na najveći kršćanski blagdan Uskrs u nedjelju 12. travnja, Hrvatski katolički radio u 19 sati i 30 minuta reemitirat će koncert iz zagrebačke katedrale koji su za tjednik Story snimile sestre Husar - Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac, uz pratnju prestižnog pijanista i skladatelja Matije Dedića.

/ hkr

Uskrsni koncert javnost će moći pratiti putem portala Story.hr na Uskrs, u nedjelju 12. travnja u 18 sati, a potom i na Hrvatskom katoličkom radiju u 19 sati i 30 minuta.

Sestre Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac, žele publici i svekolikoj javnosti pružiti dodatnu nadu i osnažiti im duh, pružiti sadržaj koji će im pomoći da ovaj Uskrs obilježe što dostojanstvenije i svečanije.

“Dragi slušatelji Hrvatskog katoličkog radija sve vas pozivam da na Uskrs u 19:30 slušate uskrsni koncert iz ranjene zagrebačke katedrale. To će biti posebni koncert u katedrali prije obnove. Ovaj Uskrs je poseban i isto tako ovaj koncert će biti obilježen ljubavi prema našoj Hrvatskoj i Zagrebu” istaknula je u izjavi za HKR jedna od vokalistica Marija Husar Rimac.

Osim glazbe, publika će imati priliku putem ovog koncerta na sam Uskrs virtualno ‘ući’ u potresom pogođenu i ranjenu zagrebačku katedralu koja im nakon potresa, ali i zbog pandemije COVID-19 virusa nije dostupna. Sestre Husar na koncertu će među ostalim izvesti pjesme Klanjam Ti se smjerno, Krist na žalu, Rajska Djevo Kraljice Hrvata, Gospodine hvala, Ave Maria i druge.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja