Budi dio naše mreže

NEDJELJA 10:00 Pratite prijenos mise koju predvodi kardinal Bozanić

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će misu u 10 sati u crkvi Tijela Kristova u zagrebačkom naselju Sopot. Prijenos mise izravno će prenositi HTV1 i HR1 kao i HKR.

/ hkr

Zbog globalne pandemije zarazne bolesti COVID-19, a prema uputama civilnih i crkvenih vlasti, vjernici diljem svijeta bit će uskraćeni za osobno sudjelovanje i molitvu na misama u crkvama za Cvjetnicu (tzv. mise bez naroda), kao i na misama i obredima Velikog tjedna te za euharistijska slavlja na sami blagdan Isusova uskrsnuća – Uskrs.

Sva liturgija i euharistija je, sukladno preporukama i uputama nadležnih zbog pandemije koronavirusa, prebačena na duhovno sudjelovanje putem medija odnosno slavljenje Boga posredstvom elektroničkih medija (internet, radio i televizija), odnosno vjernici su pozvani prepoznati i njegovati ljepotu obiteljske molitve.

Na dan Cvjetnice spominjemo se trijumfalnog ulaska Isusa Krista u Jeruzalem da dovrši svoje vazmeno otajstvo, kada ga je narod dočekao radosno kličući te je rasprostirao svoje haljine po putu kojim je Isus prolazio jašući na magarcu.

Ključne riječi:
kardinal Josip Bozanić
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja