Budi dio naše mreže

NEDJELJA 10:00 Hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja

Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj ove godine obilježava 25. obljetnicu utemeljenja. Središnja proslava bit će održana u nedjelju 2. listopada, u okviru 30. hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke.

/ hjb

Misu u 10 sati predslavi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj Giorgio Lingua, u zajedništvu s vojnim ordinarijem Jurom Bogdanom i ostalim biskupima i svećenicima. Misu prenosi Hrvatska radiotelevizija na Prvom programu, a prijenos preuzima i Hrvatski katolički radio.

Sudionici hodočašća su hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji, predstavnici udruga iz Domovinskog rata svih županija i Grada Zagreba i djelatnici Ministarstva branitelja. Na hodočašću će sudjelovati vjernici pripadnici Hrvatske vojske, policije, branitelja, vatrogasaca, povijesnih postrojbi, njihove obitelji i mnogi drugi.

Nacionalno hodočašće u Mariju Bistricu organizira se od 1993. godine. S početkom lurdskog hodočašća u svibnju 1993. godine, za blagdan Gospe od Krunice iste godine organizirano je i prvo nacionalno vojno-redarstveno hodočašće u Mariju Bistricu. To hodočašće okuplja brojne vojnike i redarstvenike, ministre obrane, unutarnjih poslova te branitelja, načelnike Glavnog stožera i ravnatelje policije, generale i admirale, visoke dužnosnike vojske i policije te njihove obitelji.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja