Budi dio naše mreže

Ksenija Abramović: Bog je puno prije mene providio Laudato televiziju

'Zašto vjerujem' (petkom u 16.15) ugošćuje osobe iz raznih profesija koje svjedoče svoju živu vjeru u Isusa Krista. Pitanja katkada nisu očekivana (Što Gospodin radi dok mi planiramo?) i nastoji se razgovor obilježiti onim najljepšim - spontanošću. Emitira se od 2004. i svoju je vjeru kroz emisiju posvjedočilo oko 500 sugovornika.

/ anh

Ksenija Abramović, glavna urednica, vlasnica i utemeljiteljica LTV-a, Laudato obiteljske televizije, bila je u 2018. zadnja sugovornica HKR-ove emisije ‘Zašto vjerujem’ i uz ostalo je rekla: Prekrasan mi je taj dječji stav povjerenja u Boga, predanosti da će Bog sve na dobro izvesti, učiniti.”

Ne boji se Boga, ali se boji da Boga ne povrijedi. Njoj je lijepa biblijska misao ‘Strah Božji, početak mudrosti’.

Takav strah želim da me prati, iz ljubavi da Boga ne vrijeđam, žalostim. Bog je zaista dobrota i milosrđe, i tko bi se toga trebao bojati. Ako se Boga bojimo, znači da imamo neku drugu sliku Boga od te, očinske. 

Na HKM-ov upit ‘Arena’ ili ‘Cibona’ bez razmišljanja hitro i veselo je odgovorila: „Arena iduće godine! Prošle godine dvorana nam je bila nekako mala. Zapravo svake godine tako bude na koncertu ‘Progledaj srcem’.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja