Budi dio naše mreže

SRIJEDA 11.15 In memoriam Đelo Jusić

U povodu smrti maestra Đele Jusića Hrvatski katolički radio emitirat će u srijedu u 11.15 sati snimku njegova gostovanja u emisiji HKR-a „Klasične minute“ koja je snimljena 02. listopada 2015. godine. Posljednji ispraćaj utemeljitelja Malog raspjevanog Dubrovnika i Dubrovačkih trubadura bit će u četvrtak, 6. lipnja u 13:35 u Krematoriju na Mirogoju.

/ hkr

U petak 31. svibnja u 81. godini života umro je maetro Đelo Jusić. Đelo je napisao više od tisuću skladbi koje su izvodila najpoznatija imena hrvatske glazbe: Dubrovački trubaduri, Tereza  Kesovija, Oliver Dragojević, Ibrica Jusić, Srđan i Buco, Neda Ukraden, Milo Hrnić, Frano Lasić, Mali raspjevani Dubrovnik i mnogi drugi. A neke od njegovih nezaboravnih melodija su: Stare ljubavi, Na Stradunu, Dobro jutro Margareta. Lula starog kapetana, Pusti da ti leut svira, La musica do note, Dok palme njišu grane, Shalom Sara, U svakom slučaju te volim, Zagrljeni i …. Mislimo da svatko od vas ovom popisu može dodati još najmanje desetak krasnih pjesama uz ste sentimentalno vezani.

Komemoracije za maestra Đelu Jusića bit će u Zagrebu i Dubrovniku. Zagrebačka će biti u srijedu, 5. lipnja, s početkom u 12 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda (Gundulićeva 6a) a u Durovniku u utorak, 11. lipnja, u Gradskom kazalištu “Marin Držić” (Pred Dvorom 3). Posljednji ispraćaj Maestra Đele Jusića biti će u četvrtak, 6. lipnja, u 13.35 na zagrebačkom Krematoriju. HKR se od maestra Jusića oprašta snimkom njegova gostovanja u našoj emisiji „Klasične minute“ koja je održana drugog listopada 2015. godine.

Ključne riječi:
pater Cvek
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja