Budi dio naše mreže

Gošća: Vjekoslava Jurdana

U srijedu 12. lipnja svibnja gošća Žive veze je Vjekoslava Jurdana rođena 1967. u Rijeci gdje je završila studij južnoslavenskih jezika i književnosti. Ondje je i doktorirala s tezom o ulozi povijesti i prostora u opusu Drage Gervaisa. Permanentno objavljuje znanstvene i stručne tekstove s područja teorije i povijesti književnosti te eseje i prikaze raznolike tematike od kojih je posebno privlače iseljeničke teme. Sveučilišna je profesorica na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

/ hkr

Objavila je tri znanstvene knjige, preko sto znanstvenih i stručnih radova koje je izlagala u zemlji i inozemstvu. Pjesnikinja je i prozaistica, objavila je dvije samostalne zbirke pjesama, jednu slikovnicu te priče. Za svoj znanstveni, i za stručni, kao i za i književno-umjetnički rad višestruko je nagrađivana.

Urednica i voditeljica emisije Živa veza je profesorica Tuga Tarle, hrvatska diplomatkinja, promotorica hrvatske kulture, osnivačica i prva voditeljica humanitarne udruge Zaklada DORA te književnica.

Ključne riječi:
mislav rubić Tuga Tarle Živa veza
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja