Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 8:10 Zlo postoji i bori se za duše – jesmo li svjedoci posljednje bitke?

Kad govorimo o zlu i Zlome, to ne znači da ga reklamiramo. No, kako pokazuju evanđelja, Isus je istjerivao đavla i on je zavodnik čovjekov od početka. Odakle zlo i Zli u svijetu? Što se o ovoj temi uči u studiju teologije? Koliko se svećenici u pripremi za svećeništvo susreću s ovom temom? O. Gabriel Amorth, jedan od najpoznatijih talijanskih egzorcista, u više je prigoda kritizirao biskupe i svećenike koji ne vjeruju u postojanje Đavla. Je li to zaista tako, da crkveni službenici ne vjeruju u djelovanje Zloga? Jesu li vjernici zaštićeni od Zloga? Naime, mnogim vjernicima događa se nesloga, rastava, ispraznost, besmisao, postavljaju pitanje jesu li opsjednuti... Kako razlučiti o čemu se radi? Kako vjernička zajednica može pomoći osobi koja upadne u zamku Zloga? Kako formirati molitvenu zajednicu da ima snagu biti podrška na putu pratnje oslobađanja od Zloga? Što vjernici laici smiju moliti kako bi se oslobodili od Zloga? U emisiji "Argumenti" u četvrtak, 23. ožujka u 08:10 o ovoj temi govore: izv. prof. dr. sc. s. Valerija Kovač, Katolički bogoslovni fakultet, Zagreb, p. Siniša Štambuk, isusovac i Mišo Lukenda, voditelj molitvene zajednice „Nanovo rođeni”. Urednica emisije je Tanja Maleš.

/ hkr

Nakon regionalne televizije VTV koja iz Varaždina signalom pokriva sjeverozapadnu Hrvatsku, RTV Herceg Bosne koja iz Mostara emitira program na hrvatskom jeziku za područje Bosne i Hercegovine te Slavonsko-brodske televizije SBTV koja pokriva područje istočne i dio sjeverozapadne Hrvatske, emisiju HKR-a Argumenti reemitira i Z1 televizija s lokalnom koncesijom na području šire zagrebačke regije, Plava televizija koja u digitalnoj regiji D2 obuhvaća dio Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičku-podravsku, Požeško-slavonsku i dio Brodsko-posavske županije, TV Jadran koja se emitira na području digitalne regije D8, a koja uključuje šire područje Splitsko-dalmatinske županije te dio Dubrovačko-neretvanske županije, a od ove jeseni i tri nove televizije: STV (Televizija Slavonije i Baranje) koja se se može pratiti na cijelom području digitalne regije D1 koji obuhvaća dio Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i dio Brodsko-posavske županije, TV Nova, regionalna TV postaja koja svojim signalom na 23. DVB-T2 kanalu s Učke pokriva Istru i Primorsko-goransku županiju te kvarnerske otoke i Trend TV koja pokriva područje grada Zagreba, Samobora, Zaprešića i Velike Gorice.

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video prijenos na Facebooku HKR-a te video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

 

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja