Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 8:10 Zašto se Crkva (ne) bavi politikom?

Kako i koga birati na izborima? Biramo li „veće dobro” ili „manje zlo”? Postoje li političari „čistunci” koji jasno i dosljedno iznose svoje stavove i uvjerenja? Zašto predizborna obećanja ostaju na riječima? Možemo li u predizbornim kampanjama jasno razlučiti programe, stavove i uvjerenja kandidata na izborima? Ima li Crkva pravo glasa kad se radi o političkim pitanjima? Smije li se miješati u politiku i obrnuto? Je li politika vezana samo za političke stranke? Kako Crkva komunicira ova pitanja svojim vjernicima? Jesu li poruke biskupa jasne ili ih je potrebno detaljno iščitavati i naslućivati neizravnu poruku? Kako potaknuti vjernike da se aktivno bave politikom? Na ova pitanja tražimo odgovore u Argumentima u četvrtak 22. travnja u 8:10. Gosti: doc. dr. sc. Dubravka Petrović Štefanac, tajnica Centra za socijalni nauk Crkve, prof. dr. sc. Jerko Valković, pročelnik Odjela za komunikologiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu i dr. sc. Jakov Žižić, politolog i poslijedoktorand na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Urednik: Branimir Gubić

/ hkr

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu pet televizija: Z1, VTV, Plava televizija, Slavonskobrodska televizija i RTV Herceg Bosne.

Ključne riječi:
Argumenti Crkva i politika
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja