Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 8:10 Tko opstruira izgradnju najmodernijeg centra za liječenje naše djece u Europi?

Najveći infrastrukturni projekt u znanosti i zdravstvu u ovom dijelu Europe, a riječ je o Dječjem centru za translacijsku medicinu zagrebačke dječje bolnice Srebrnjak financiran sredstvima Europske unije u iznosu od 432 milijuna kuna iznova je ugrožen. Naime, građevinska tvrtka Kamgrad napustila je gradilište i raskinula ugovor o gradnji, a iz Grada Zagreba i države nemaju odgovor na nastalu situaciju. Rok za dovršetak izgradnje tog velikog translacijskog centra namijenjenog liječenju djece koja boluju od plućnih i dišnih bolesti te alergija je do kraja iduće godine. Ima li još nade da se spasi taj veliki projekt? Kome nije u interesu da hrvatska djeca dobiju najmoderniji centar za liječenje? Tko sve od početka opstruira tu buduću perjanicu pedijatrijskog zdravstva? Zašto Grad Zagreb i država hladnokrvno gledaju propadanje projekta za koji je osiguran europski novac? Zbog čega je građevinska tvrtka zapravo napustila gradilište? Tko je za to sve odgovoran? Na ta i druga pitanja u Argumentima će pokušati odgovoriti prof. dr. Mirjana Turkalj iz dječje bolnice Srebrnjak i voditeljica spomenutog projekta te doc. dr. Boro Nogalo, bivši ravnatelj te bolnice koji je sa svojim timom i osmislio i osigurao novac za taj projekt.

/ ddo

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dustpan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu šest televizija: Z1 (Zagreb), VTV (Varaždin), Plava televizija, Slavonskobrodska televizija, RTV Herceg Bosne i TV Jadran.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja