Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 8:10 Stručnjaci najavljuju demografski slom, a država 'zapela' na pisanju strategija. Hoćemo li se i kada pomaknuti s 'mrtve točke'?

"U srpnju rođeno najmanje djece u zadnjih 140 godina', 'U osam godina ostali bez 54 tisuće đaka i ugasili 105 područnih škola', 'Svake godine Hrvatska izgubi grad veličine Makarske', 'Dok iz Hrvatske iseljava radno sposobno stanovništvo, posebice mladi, u Hrvatsku na rad dolazi nekvalificirana i jeftina radna snaga iz Filipina, Pakistana i Bangladeša"; samo su neki od alarmantnih naslova koji se periodično pojavljuju u medijima. I dok vodeći demografi u zemlji upozoravaju da je Hrvatska već ušla u demografski slom, u državi se piše šesta po redu demografska strategija, uz opasku da niti jedna do sada nije provedena. Kada će vladajući prijeći s 'riječi na djela', što je do sada konkretno učinjeno za demografsku revitalizaciju Hrvatske, koje su mjere poduzete i što je nužno pod hitno napraviti ...Treba li mjeru roditelj odgojitelj uvesti na državnoj razni, uvesti dječji doplatak za svako dijete, ujednačiti cijenu vrtića u cijeloj zemlji; kako spriječiti odlazak mladih... Na ta i druga pitanja u emisiji Argumenti Hrvatskog katoličkog radija pokušat će odgovoriti dr. sc. Mislav Rubić iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, doc. dr. Stjepan Šterc s Odsjeka za demografiju i hrvatsko iseljeništvo na Hrvatskim studijima te mag.iur Jelena Vojvodić, dugogodišnja članica Svjetskog saveza mladih i izvršna direktorica udruge Točka koja djeluje pod okriljem izdavačke kuće Salesiana.

/ Facebook

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu šest televizija: Z1 (Zagreb), VTV (Varaždin), Plava televizija, Slavonskobrodska televizija, RTV Herceg Bosne i TV Jadran.

Ključne riječi:
Argumenti
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja