Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 8:10 Ostaje li Hrvatska bez franjevaca?

U Franjevačkoj provinciji sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri sa sjedištem u Zadru u tijeku je proces prestrukturiranja kako bi postala kustodija ovisna o Hrvatskoj franjevačkoj provinciji sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu. Što to u prijevodu znači? Kako su ovu odluku prihvatili franjevci Zadarske provincije, a kako vjernici kojima služe? Je li to što jedna provincija postaje kustodija korak „unatrag” i duhovni poraz nakon više stoljeća? Koji su uzroci sve manjeg broja franjevaca u provinciji? Koliko je demokracije prisutno u redovničkim zajednicama i u donošenju povijesnih odluka poput ove? Što bi rekao sv. Franjo na ovakvu situaciju – kad opada broj franjevaca? O ovim pitanjima u emisiji "Argumenti" u četvrtak, 26. siječnja u 08:10 govore: fra Tomislav Šanko, provincijal Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri sa sjedištem u Zadru, fra Milan Krišto, provincijal Hrvatske franjevačke provincije svetog Ćirila i Metoda i fra Domagoj Runje, generalni delegat u procesu prestrukturiranja. Urednica emisije je Tanja Maleš.

/ hkr

Nakon regionalne televizije VTV koja iz Varaždina signalom pokriva sjeverozapadnu Hrvatsku, RTV Herceg Bosne koja iz Mostara emitira program na hrvatskom jeziku za područje Bosne i Hercegovine te Slavonsko-brodske televizije SBTV koja pokriva područje istočne i dio sjeverozapadne Hrvatske, emisiju HKR-a Argumenti reemitira i Z1 televizija s lokalnom koncesijom na području šire zagrebačke regije, Plava televizija koja u digitalnoj regiji D2 obuhvaća dio Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičku-podravsku, Požeško-slavonsku i dio Brodsko-posavske županije, TV Jadran koja se emitira na području digitalne regije D8, a koja uključuje šire područje Splitsko-dalmatinske županije te dio Dubrovačko-neretvanske županije, a od ove jeseni i tri nove televizije: STV (Televizija Slavonije i Baranje) koja se se može pratiti na cijelom području digitalne regije D1 koji obuhvaća dio Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i dio Brodsko-posavske županije, TV Nova, regionalna TV postaja koja svojim signalom na 23. DVB-T2 kanalu s Učke pokriva Istru i Primorsko-goransku županiju te kvarnerske otoke i Trend TV koja pokriva područje grada Zagreba, Samobora, Zaprešića i Velike Gorice.

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video prijenos na Facebooku HKR-a te video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja