Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 8:10 Koliko zaista poznajemo bl. Alojzija Stepinca?

Vjernički razgovori o bl. Alojziju Stepincu uvelike su vezani uz jedno jedino pitanje – kada će biti proglašen svetim? Ove godine je 25. obljetnica otkako je proglašen blaženim. No, koliko ga stvarno poznajemo? Bi li tom kanonizacijom poraslo njegovo štovanje, ali i nadahnuće na njegovom primjeru? Koliko Hrvati uopće žele proširiti svoje znanje o osobama i događajima iz prošlosti? Što djeca uče u školi o bl. Alojziju Stepincu? Koliko se do sada uopće spominjalo nadbiskupa Stepinca u udžbenicima povijesti? I što se u novije doba promijenilo zalaganjem Hrvatskoga katoličkog sveučilišta? Što pokazuje film "Utjelovljena laž"? Uoči Stepinčeva o ovim temama govore: Vjera Brković, viša predavačica, Odjel za povijest HKS-a, dr. sc. Davor Trbušić, scenarist filma "Mendacium Incarnatum/Utjelovljena laž" i vlč. Ivan Vučak, župni upravitelj Župe Presvetog Trojstva, Krašić. Emisiju "Argumenti" u četvrtak, 9. veljače u 08:10 uređuje i vodi Tanja Maleš.

/ hkr

Nakon regionalne televizije VTV koja iz Varaždina signalom pokriva sjeverozapadnu Hrvatsku, RTV Herceg Bosne koja iz Mostara emitira program na hrvatskom jeziku za područje Bosne i Hercegovine te Slavonsko-brodske televizije SBTV koja pokriva područje istočne i dio sjeverozapadne Hrvatske, emisiju HKR-a Argumenti reemitira i Z1 televizija s lokalnom koncesijom na području šire zagrebačke regije, Plava televizija koja u digitalnoj regiji D2 obuhvaća dio Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičku-podravsku, Požeško-slavonsku i dio Brodsko-posavske županije, TV Jadran koja se emitira na području digitalne regije D8, a koja uključuje šire područje Splitsko-dalmatinske županije te dio Dubrovačko-neretvanske županije, a od ove jeseni i tri nove televizije: STV (Televizija Slavonije i Baranje) koja se se može pratiti na cijelom području digitalne regije D1 koji obuhvaća dio Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i dio Brodsko-posavske županije, TV Nova, regionalna TV postaja koja svojim signalom na 23. DVB-T2 kanalu s Učke pokriva Istru i Primorsko-goransku županiju te kvarnerske otoke i Trend TV koja pokriva područje grada Zagreba, Samobora, Zaprešića i Velike Gorice.

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video prijenos na Facebooku HKR-a te video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja