Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 8:10 Crkva i mediji – postoji li uzajamno razumijevanje?

Razumije li Crkva medije i razumiju li mediji Crkvu? Kako je Crkva mijenjala svoj odnos prema medijima – od sredstva za pastoral do areopaga, mjesta susreta s ljudima? Što je temelj prava Crkvi da osniva vlastite medije? U vladavini virtualnog, koliko crkveni sadržaj može biti privlačan, a katolici influenceri? Mediji su otvorili nove mogućnosti poslanja Crkve, ali uzrokovale i nove pastoralne probleme. Razgovaramo i tome. Kako Crkva reagira na pojavu dezinformacija, na vrijeme post-istine? Koliku odgovornost u medijskoj kulturi ima odgoj u obitelji i školi kako bismo imali medijski pismenu publiku? Koliko ulažemo u crkvene službenike (svećenike, vjernike laike, redovnike) da znaju biti vješti i autentični medijski govornici? Je li sve prepušteno vlastitim sklonostima i samostalnim usavršavanjima? O ovim pitanjima u emisiji "Argumenti" u četvrtak, 1. prosinca u 08:10 govore: doc. dr. sc. Krunoslav Novak, generalni tajnik HBK, zamjenik pročelnika Odjela za komunikologiju HKS-a, prof. dr. sc. Jerko Valković, pročelnik Odjela za komunikologiju HKS-a i izv. prof. dr. sc. Igor Kanižaj, Fakultet političkih znanosti. Urednica emisije je Tanja Maleš.

/ hkr

Nakon regionalne televizije VTV koja iz Varaždina signalom pokriva sjeverozapadnu Hrvatsku, RTV Herceg Bosne koja iz Mostara emitira program na hrvatskom jeziku za područje Bosne i Hercegovine te Slavonsko-brodske televizije SBTV koja pokriva područje istočne i dio sjeverozapadne Hrvatske, emisiju HKR-a Argumenti reemitira i Z1 televizija s lokalnom koncesijom na području šire zagrebačke regije, Plava televizija koja u digitalnoj regiji D2 obuhvaća dio Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičku-podravsku, Požeško-slavonsku i dio Brodsko-posavske županije, TV Jadran koja se emitira na području digitalne regije D8, a koja uključuje šire područje Splitsko-dalmatinske županije te dio Dubrovačko-neretvanske županije, a od ove jeseni i tri nove televizije: STV (Televizija Slavonije i Baranje) koja se se može pratiti na cijelom području digitalne regije D1 koji obuhvaća dio Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i dio Brodsko-posavske županije, TV Nova, regionalna TV postaja koja svojim signalom na 23. DVB-T2 kanalu s Učke pokriva Istru i Primorsko-goransku županiju te kvarnerske otoke i Trend TV koja pokriva područje grada Zagreba, Samobora, Zaprešića i Velike Gorice.

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video prijenos na Facebooku HKR-a te video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja