Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 14:15 Gostuje zamjenik predsjednika Vijeća za elektroničke medije Robert Tomljenović

U emisiji "Medijski putokaz" u četvrtak, 17. rujna gostuje novinar i zamjenik predsjednika Vijeća za elektroničke medije Robert Tomljenović. Svoju je profesionalnu karijeru gradio u elektroničkim medijima i audiovizualnoj industriji, radeći kao novinar, urednik i producent. Naš gost govorit će o važnosti medijske pismenosti danas te o djelovanju portala www.medijskapismenost.hr.

/ hkr

Robert Tomljenović rođen je u Zagrebu 1966. Studirao je na Pravnom fakultetu, završio dodiplomski studij novinarstva i diplomski stručni studij Upravljanja poslovnim komunikacijama. Profesionalnu karijeru gradio je u elektroničkim medijima i audiovizualnoj industriji, radeći kao novinar, urednik i producent.

Novinarsku karijeru započeo je na Radiju 101, u prvoj polovici devedesetih, radeći kao novinar i urednik vijesti. Na Obiteljskom radiju, kao glavni urednik informativnog programa, utemeljuje i postavlja informativni program. Televizijsku karijeru započeo je s Vijestima dana CCN-a (mreža lokalnih televizija), gdje je bio jedan od programskih utemeljitelja, te radio kao urednik i voditelj. Vijesti dana CCN-a, kao prva prava konkurencija informativnom programu HTV-a, dobile su 2000. godišnju nagradu HND-a.

Osam godina radio je za BBC World service, prvo kao dopisnik, a zatim i urednik u zagrebačkom uredu. Potom je na RTL-u, kao prvi glavni urednik informativnog programa ustrojio informativni program, uveo nove koncepte televizijskih vijesti, te vodio projekte političkih debata i sportskih prijenosa.

Od 2005. vodio je televizijsku producentsku kuću Ring Multimediju, te radio kao producent na ključnim projektima kao što su nagrađivana dokumentarna serija „Veliki brodolomi Jadrana”,  humoristična serija „Bumerang” ili dramska serija „Počivali u miru”.

Od rujna 2013., odlukom Hrvatskog sabora, član je Vijeća za elektroničke medije, a u srpnju 2017. izabran je za zamjenika predsjednika Vijeća i ravnatelja Agencije za elektroničke medije.

Emisiju “Medijski putokaz” vodi i uređuje dr. sc. Marija Pandžić, a emitira se svakog četvrtka u 14:15 sati. Kroz emisiju slušatelji imaju priliku upoznati medije, kako se njima koristiti te kako prepoznati medijske manipulacije i manipulacije medijima.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja