Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 14:15 Gostuje ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek gostuje u emisiji "Medijski putokaz" u četvrtak, 24. rujna. S ministricom Obuljen Koržinek razgovarat ćemo o potrebi medijskog opismenjavanja, ulozi novinara te izvještavanju o ranjivim skupinama društva.

/ hkr

Ministarstvo kulture i medija, kao posredničko tijelo u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., donijelo je 31. srpnja Odluku o financiranju 13 projekata u okviru projektnih prijedloga „Mediji zajednice – potpora socijalnom uključivanju putem medija“ u ukupnom iznosu bespovratnih sredstava od 15 milijuna kuna. Među njima se nalazi i HKR-ov projekt „Novi valovi dobrote“.

„Hrvatski katolički radio, kao neprofitni medij, i do sada je dio svog etera posvećivao skupinama koje su u riziku od siromaštva, no sada ćemo moći kroz 400 radio emisija u trajanju od pola sata svakodnevno sustavno govoriti o njihovim potrebama i sudjelovati u društvenoj afirmaciji djece i mladih, žena, osoba s invaliditetom, manjina, nezaposlenih, siromašnih i obespravljenih, umirovljenika i starijih osoba”, kazao je ravnatelj Hrvatske katoličke mreže i Hrvatskog katoličkog radija mons. Fabijan Svalina o projektu “Novi valovi dobrote”.

Nina Obuljen Koržinek rođena je 1970. godine u Dubrovniku. Diplomirala je violinu na Muzičkoj akademiji 1992. godine, a francuski jezik i komparativnu književnost diplomirala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1996. godine.

Uspješno je obranila doktorsku disertaciju „Promjene opsega nacionalnih kulturnih politika pod utjecajem međunarodnih integracijskih procesa“ na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu 2013. godine. Trenutno obnaša drugi mandat kao ministrica kulture i medija.

Emisiju “Medijski putokaz” vodi i uređuje dr. sc. Marija Pandžić, a emitira se svakog četvrtka u 14:15 sati. Kroz emisiju slušatelji imaju priliku upoznati medije, kako se njima koristiti te kako prepoznati medijske manipulacije i manipulacije medijima.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja