Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 14:15 Gostuje medijska analitičarka dr. sc. Smiljana Leinert-Novosel

Medijska analitičarka dr. sc. Smiljana Leinert-Novosel gostovat će u emisiji "Medijski putokaz" u četvrtak, 18. lipnja. Profesorica emeritus doktorica znanosti Smiljana Leinert-Novosel s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu već više od 10 godina pomno interpretira javne nastupe političara, a u razgovoru za HKR će govoriti što je to politička komunikacija.

/ hkr

Profesorica Leinert Novosel u više mandata bila je dekanica na fakultetu gdje predaje, a u mirovinu je otišla prošle godine. Diplomirala je, magistrirala i doktorirala na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Njezino područje znanstvenog interesa je proučavanje društvenog položaja žena u Republici Hrvatskoj. Trenutačno je predstavnica Republike Hrvatske u grupi eksperata u Vijeću Europe koja se bavi balansiranom političkim participacijom žena i muškaraca u političkom odlučivanju.

Autorica je brojnih znanstvenih radova iz toga područja, nositeljica više istraživačkih projekata, sudionica i organizatorica znanstvenih simpozija i okruglih stolova, te autorica dviju zapaženih knjiga.

Emisiju “Medijski putokaz” vodi i uređuje dr. sc. Marija Pandžić, a emitira se svakog četvrtka u 14:15 sati. Kroz emisiju slušatelji imaju priliku upoznati medije, kako se njima koristiti te kako prepoznati medijske manipulacije i manipulacije medijima.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja