Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 14:15 Gostuje komunikolog dr. sc. Šime Zupčić

U emisiji "Medijski putokaz" u četvrtak, 3. rujna, gostuje voditelj Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije, vjeroučitelj i vanjski suradnik na Odjelu za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku dr. sc. Šime Zupčić. Objasnio je zašto Crkva u svojim dokumentima progovara o medijima i na koji način, što je bila i tema njegovog doktorskog rada "Komunikacijski obrasci u svjetlu medijske etike u dokumentima Katoličke crkve".

/ hkr

Šime Zupčić je u svibnju ove godine Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu uspješno obranio doktorsku disertaciju pod naslovom “Komunikacijski obrasci u svjetlu medijske etike u dokumentima Katoličke crkve”, čime je stekao akademsku titulu doktora znanosti iz područja društvenih znanosti, polja informacijskih i komunikacijskih znanosti, grane komunikologije pod mentorstvom redovitog profesora dr. sc. Danijela Labaša.

Zupčićeva doktorska disertacija pod naslovom „Komunikacijski obrasci u svjetlu medijske etike u dokumentima Katoličke Crkve” proučavala je medijsku etiku uopće i teološku medijsku etiku u crkvenim dokumentima te njihov odnos i međusobni doprinos. Njegovom doktorskom disertacijom prvi put u Hrvatskoj su sustavno analizirani crkveni dokumenti o medijima tj. sa stajališta medijske etike.

Emisiju “Medijski putokaz” vodi i uređuje dr. sc. Marija Pandžić, a emitira se svakog četvrtka u 14:15 sati. Kroz emisiju slušatelji imaju priliku upoznati medije, kako se njima koristiti te kako prepoznati medijske manipulacije i manipulacije medijima.

Ključne riječi:
Marija Pandžić Šime Zupčić
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja