Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 14:15 Gostuje glavni urednik HKM-a dr. sc. Siniša Kovačić

Glavni urednik Hrvatske katoličke mreže dr. sc. Siniša Kovačić gostuje u četvrtak, 21. svibnja u emisiji "Medijski putokaz". Kovačić će govoriti o tome zašto su važni novinari, o svom znanstvenom putu i problemu zlouporabi medija, odnosno manipulaciji medija.

/ hkr

Siniša Kovačić rođen je u Koprivnici 1977. godine. Oženjen je i otac jednog djeteta. Završio je studij novinarstva na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Obranio je u 13. ožujka 2020. doktorsku disertaciju na temu “Razvoj novinarstva na mrežnim elektroničkim publikacijama – služenje javnosti ili podilaženje ukusu publike (Utjecaj informatičkih tehnologija na interakciju s korisnicima društvenih mreža u Republici Hrvatskoj)” na Filozofskom Fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Svoju novinarsku karijeru započeo je na Radiju Drava u Koprivnici te je pisao kolumne za Podravski list. Na Hrvatskoj radioteleviziji je radio od 1996. kao novinar, reporter, urednik, koordinator i komentator. Tijekom 2016. bio je v.d. glavnog ravnatelja HRT-a. Posljednjih 10 godina predavač je na više fakulteta i visokih učilišta, u nastavnom zvanju predavača i višeg asistenta. Jedan je od utemeljitelja i bio je prvi predsjednik udruge Hrvatski novinari i publicisti. Od veljače 2018. godine glavni je urednik Hrvatska katoličke mreže čije su sastavnice Informativna katolička agencija, Hrvatski katolički radio i portal Hrvatska katolička mreža.

Emisiju “Medijski putokaz” vodi i uređuje dr. sc. Marija Pandžić, a emitira se svakog četvrtka u 14:15 sati. Kroz emisiju slušatelji imaju priliku upoznati medije, kako se njima koristiti te kako prepoznati medijske manipulacije i manipulacije medijima.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja