Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 14:15 Gostuje glavni urednik Glasa Koncila i v. d. direktora Glasa Koncila Branimir Stanić

Glavni urednik Glasa Koncila i vršitelj dužnosti direktora Glasa Koncila Branimir Stanić gostuje u emisiji "Medijski putokaz" u četvrtak, 10. rujna. U razgovoru za Hrvatski katolički radio Stanić je govorio o baštini mons. Ivana Miklenića koji je 23 godine bio glavni urednik Glasa Koncila te sedam godina vršitelj dužnosti direktora Glasa Koncila. Novi glavni urednik rastao je s Glasom Koncila ukupno 18 godina, a zadnjih sedam bio je zamjenik glavnog urednika. Između ostalog, Branimir Stanić govorio je i o važnosti Glasa Koncila danas kao jedinog katoličkog tjednika u Hrvatskoj.

/ hkr

Stanić je rođen 1980. godine u Slavonskom Brodu, gdje je završio osnovno i gimnazijsko školovanje. Nakon studija novinarstva na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu i pohađanja studija teološke kulture na Institutu za teološku kulturu laika Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, poslijediplomski studij upisao je na Sveučilištu u Salzburgu.

U Glasu Koncila zaposlen je od 2007. kao urednik mjesečnoga magazina Prilika, a od 2013. je i zamjenik glavnoga urednika Glasa Koncila. Na Fakultetu hrvatskih studija dosad je, između ostaloga, predavao kolegije: Retoriku, Argumentaciju u novinskim vrstama i Televizijske žanrove u popularnoj kulturi.

Više godina bio je uključen u organizaciju i rad Govorničke škole “Ivo Škarić”, a posljednjih godina sudjelovao je s retoričkim predavanjima i radionicama, među ostalim, na nizu katehetskih škola i stručnih skupova za vjeroučitelje, te u projektima retoričkoga obrazovanja bogoslova. Uredio je više knjiga i izlagao na domaćim i međunarodnim znanstvenim skupovima.

Oženjen je i otac trima djevojčicama.

Emisiju “Medijski putokaz” vodi i uređuje dr. sc. Marija Pandžić, a emitira se svakog četvrtka u 14:15 sati. Kroz emisiju slušatelji imaju priliku upoznati medije, kako se njima koristiti te kako prepoznati medijske manipulacije i manipulacije medijima.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja