Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 08:10 Kakav je odnos prema grobnicama i žrtvama Drugoga svjetskoga rata?

Između dvije komemorativne svečanosti – one u Maclju i nadolazeće na Jazovki – u današnjoj emisiji govorimo o mnogo lokacija u Hrvatskoj sa žrtvama Drugoga svjetskog rata i poraća. Analiziramo zašto još uvijek nisu istražene i obilježene sve grobnice? Kakav je odnos prema Jazovci, godinu dana od ekshumacije? Što se čini da se pronađena tijela dostojno i trajno zbrinu? Kakav stav prema tome ima Crkva? Gosti u emisiji "Argumenti" u četvrtak, 10. lipnja u 08:10 su: Ivona Paltrinieri, ravnateljica Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, dr. Josip Jurčević, povjesničar, Žarko Jerković iz Udruge Hrvatski obredni zdrug „Jazovka“ i dr. s. Veronika Mila Popić, povjesničarka, članica Vijeća HBK za matrirologij. Urednik emisije je Ivan Tašev.

/ hkr

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu pet televizija: Z1, VTV, Plava televizija, Slavonskobrodska televizija i RTV Herceg Bosne.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja