Budi dio naše mreže

Blagdanski program HKR-a

Želimo vam obogatiti uskrsne trenutke. Ne propustite zanimljive emisije, glazbu i poruke!

/ tm

VELIKA SUBOTA: 

19:45 – “Sutra je dan Gospodnji”. Bibličarka dr. s. Silvana Fužinato tumači Riječ Božju mise koju slavimo na Uskrs. Postoji li u Bibliji išta zapisano o tome kako se uskrsnuće dogodilo? Kakav je Uskrsli Isus? Što iz Pisma možemo saznati? Što “radi” Isus kao Uskrsli danas? Kako je povezan s nama? Što nam Pismo govori o našem uskrsnuću u koje vjerujemo, te o životu nakon uskrsnuća?

21:00 – Vazmeno bdjenje – izravan prijenos iz Zagrebačke katedrale. “Po starodrevnoj predaji ovo je noć bdjenja Gospodinu (usp. Izl 12,42), kad vjernici, prema evanđeoskoj opomeni (Lk 12,35 slj.), drže u rukama zapaljene svjetiljke poput ljudi koji čekaju kad će se vratiti Gospodin da, kad dođe, njih zateče budne i posadi za svoj stol. Bdjenje ove noći tako je raspoređeno da poslije kratke službe svjetla (prvi dio bdjenja) sveta Crkva razmatra divna djela što ih je Gospodin Bog svome narodu od početka činio, vjeran svojoj riječi i obećanju (drugi dio ili Služba riječi) dok pred osvit uskrsnog jutra s novim članovima, preporođenim  u krštenju (treći dio), ne bude pozvana k stolu što ga je Gospodin smrću i uskrsnućem pripravio svome narodu (četvrti dio).”

USKRS:

Od Vazmenog bdjenja do Duhova u 06:00 i 12:00 molimo “Kraljice neba.” To je molitva koja u središte stavlja Vazmeno otajstvo! Latinski, “Regina coeli” pripada marijanskim antifonama. Najstariji zapis otkriven je u XII. stoljeću, a autor nepoznat. Papa Benedikt XIV. donio je odredbu po kojoj “Kraljice neba” zamjenjuje “Angelus” u vazmenom vremenu. Ovom molitvom ispovjedamo vjeru u Mariju, Majku Božju koja je dionica Slave svoga Sina.

08:15 Lirika križa

10:00 – Misa na Uskrs – Zagrebačka katedrala

12:00 – Urbi et orbi, Vatikan

20:00 – Snimka Uskrs festa 2018. Održan  je u KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu 8. travnja 2018. Nastupilo je 17 izvođača. Više o Uskrs festu pročitajte ovdje.

22:30 – Večernji koncert – Mjuzikl “Uskrsli”. Mjuzikl „Uskrsli“ glazbeno-scenski uprizoruje Veliki tjedan, sve od svečanoga ulaska u Jeruzalem do Kristova uskrsnuća, upravo s naglaskom na uskrsnuće.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja