Budi dio naše mreže
Emisije

100. rođendan

Tri posebne emisije o sluzi Božjemu kardinalu Franji Kuhariću u povodu 100. obljetnice rođenja Hrvatski katolički radio emitirat će 13., 14. i 15. travnja u 17.15 sati.

Aktualno

Svaki dan u emisiji Aktualno (11:15, 13:30 ili 14:15) kroz goste u studiju ili njihova telefonska javljanja obrađujemo ili najavljujemo zanimljive događaje, promocije, tribine te skrećemo pozornost na teme od interesa katoličke i opće javnosti.

Argumenti

Svako jutro od ponedjeljka do četvrtka u 8.05 troje urednika i voditelja HKR-a: Tanja Popec, Diana Tikvić, Vlatko Ojvan te novinar Glasa Koncila Ivan Tašev s gostima analiziraju relevantne društveno političke, gospodarske i vjerske teme te ih obrađuju na  informativan, kritičan, edukativan i zanimljiv način. Snimke svih Argumenata dostupne su na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Božić u stihu

Pjesničko – glazbeni serijal  „Božić u stihu“ u kojoj od Badnjaka do Sveta tri kralja slušamo stihove naših pjesnika koji su opjevali rođenje Isusa Krista, dočarali atmosferu Božića i veličinu božićnoga otajstva.

Budimo mladi (BUM)

Popularni BUM obrađuje sve što je vezano s mladima koji su uz svoju Crkvu, sa svojom Crkvom i u svojoj Crkvi katoličkoj. I tako gotovo 20 godina otkako je emisiju pokrenuo Ured HBK za mlade. Nastojanje je da bude relevantni prostor u programu HKR-a u kojem se redovito može pronaći sve najvažnije vezano uz mlade. Ali isto tako emisija 'Budimo mladi' predlaže teme za koje u uredništvu vjeruju da bi mogle zaintrigirati mlade i one koji se tek spremaju postati mladi.

Dnevnik

Središnja dnevna informativna emisija HKR-a koja u 15 minuta slušatelje informira o najvažnijim događajima dana u Hrvatskoj, svijetu i iz života Crkve. Redakciju se može kontaktirati na e-mail adresu info@hkm.hr, a urednik Informativnog programa je Robert Borojević.

Europski izbori 2019.

<p class="Standard" style="line-height: 150%;">U skladu s Pravilima o postupanju elektroničkih medija s nacionalnom koncesijom u Republici Hrvatskoj tijekom izborne promidžbe (NN 118/2014), te Zakona o izboru zastupnika u europski parlament (NN 92/10 i 23/13), Hrvatski katolički radio će tijekom izborne promidžbe omogućiti svim sudionicima izbora – predstavnicima kandidacijskih lista, da pod jednakim uvjetima mogu iznositi svoje programe i predstaviti se javnosti.</p>

Europski izbori 2019. - posebne emisije

Glazba s raznih strana

Glazba s raznih strana glazbena je emisija posvećena stranoj glazbi. U fokusu je glazba talijanskog, njemačkog te francuskog govornog područja, kao i latino glazba te country glazba. Svake nedjelje predstavljamo po jednog izvođača koji nam dolazi iz spomenutih interesnih strana i to s po tri pjesme s njegovog novog albuma. Prva nedjelja posvećena je aktualnim pjesmama s top lista s raznih navedenih glazbenih strana. Emisiju uređuje i vodi Adrian Vinković Rangel.

Gospodine, nauči nas vjerovati

“Čovjek živi od vjere i povjerenja ako može vjerovati u Boga, u ljude i sebe. Povjerenje se odražava tamo gdje postoje znakovi ljubavi.” Da bismo mogli moliti, potrebno je najprije vjerovati i prepoznati znakove ljubavi koji su nam darovani kao poruke da smo vrijedni, da nismo slučajno na zemlji i da naš život ide prema cilju koji ima smisao. Emisija kojom ulazimo u tajne odnosa Boga i čovjeka u vjeri te se pripremamo za evangelizaciju, uz pomoć suradnika prof. dr. Tomislava Ivančića koji je naš radio pratio od početka. Danas njegovu misiju nastavlja Zajednica “Molitva i Riječ”.
1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja