Budi dio naše mreže
Emisije

Aktualno

Svaki dan u 11.05 ili u 14.30 u emisiji Aktualno kroz goste u studiju ili njihova telefonska javljanja obrađujemo ili najavljujemo zanimljive događaje, promocije, tribine te skrećemo pozornost na teme od interesa katoličke i opće javnosti.

Argumenti

Svako jutro od ponedjeljka do četvrtka u 8.05 troje urednika i voditelja HKR-a: Tanja Popec, Diana Tikvić, Vlatko Ojvan te novinar Glasa Koncila Ivan Tašev s gostima analiziraju relevantne društveno političke, gospodarske i vjerske teme te ih obrađuju na  informativan, kritičan, edukativan i zanimljiv način. Snimke svih Argumenata dostupne su na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Božić u stihu

Pjesničko – glazbeni serijal  „Božić u stihu“ u kojoj od Badnjaka do Sveta tri kralja slušamo stihove naših pjesnika koji su opjevali rođenje Isusa Krista, dočarali atmosferu Božića i veličinu božićnoga otajstva.

Budimo mladi

Popularni BUM obrađuje sve što je vezano s mladima koji su uz svoju Crkvu, sa svojom Crkvom i u svojoj Crkvi katoličkoj. I tako gotovo 20 godina otkako je emisiju pokrenuo Ured HBK za mlade. Nastojanje je da bude relevantni prostor u programu HKR-a u kojem se redovito može pronaći sve najvažnije vezano uz mlade. Ali isto tako emisija 'Budimo mladi' predlaže teme za koje u uredništvu vjeruju da bi mogle zaintrigirati mlade i one koji se tek spremaju postati mladi.

Dnevnik

Središnja dnevna informativna emisija HKR-a koja u 15 minuta slušatelje informira o najvažnijim događajima dana u Hrvatskoj, svijetu i iz života Crkve. Redakciju se može kontaktirati na e-mail adresu info@hkm.hr, a urednik Informativnog programa je Robert Borojević.

Glazba s raznih strana

Glazba s raznih strana glazbena je emisija posvećena stranoj glazbi. U fokusu je glazba talijanskog, njemačkog te francuskog govornog područja, kao i latino glazba te country glazba. Svake nedjelje predstavljamo po jednog izvođača koji nam dolazi iz spomenutih interesnih strana i to s po tri pjesme s njegovog novog albuma. Prva nedjelja posvećena je aktualnim pjesmama s top lista s raznih navedenih glazbenih strana. Emisiju uređuje i vodi Adrian Vinković Rangel.

Gospodine, nauči nas vjerovati

“Čovjek živi od vjere i povjerenja ako može vjerovati u Boga, u ljude i sebe. Povjerenje se odražava tamo gdje postoje znakovi ljubavi.” Da bismo mogli moliti, potrebno je najprije vjerovati i prepoznati znakove ljubavi koji su nam darovani kao poruke da smo vrijedni, da nismo slučajno na zemlji i da naš život ide prema cilju koji ima smisao. Emisija kojom ulazimo u tajne odnosa Boga i čovjeka u vjeri te se pripremamo za evangelizaciju, uz pomoć suradnika prof. dr. Tomislava Ivančića koji je naš radio pratio od početka. Danas njegovu misiju nastavlja Zajednica “Molitva i Riječ”.

Halo, velečasni?

Svaki petak u 8:05 emisija u kojoj svećenici suradnici vlč. Robert Šreter i mons. Zlatko Koren odgovaraju slušateljima na pitanja iz svakodnevnog vjerničkog života. Urednica i voditeljica: Tanja Popec.

Isusovi suputnici

Razmatranja o susretima na Isusovom putu. Različiti autori, nekadašnji suradnici emisije "Riječ za tebe" HKR-a, vode nas kroz susrete s Isusom koji su promijenili mnoge živote! Nikola Kuzmičić, s. Robertina Medven, fra Ivan Bradarić, vlč. Robert Šrete i don Ante Mateljan.

Kava s Doricom

Od ponedjeljka do subote u 07:30 i u 19:30. Zrnca naše kave su mala, ljudska, vjernička razmišljanja Dorice Barbić koja na jednostavan i zanimljiv način, uz kavu, oslikava društvena, obiteljska i Crkvena zbivanja ili jednostavno poseže u škrinju svojih sjećanja, ne prepuštajuci zaboravu velikane naše povijesti ili male ljude svoga skromnog i samozatajnog kršćanskog života.
1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja