Budi dio naše mreže

SRIJEDA 8:10 Zelena tranzicija

Europski zeleni plan strategija je rasta Europske unije i odgovor na klimatsku neutralnost koja se kani postići do 2050-te godine. Što je zelena tranzicija i kako je Hrvatska provodi? Koliki udio imaju obnovljivi izvori energije? O tome razgovaramo u emisiji "Argumenti" u srijedu, 25. siječnja. Gosti Argumenata su: ravnatelj Regionalne energetsko-klimatske agencije Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) i savjetnik predsjednika Republike Hrvatske za energiju i klimu Julije Domac, predsjednica saborskog Odbora za zaštitu okoliša i prirode Sandra Benčić (Možemo!) i načelnik Sektora za energetsku politiku i planiranje Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Vjekoslav Jukić. Urednik emisije je Ivica Zadro.

/ mp

Nakon regionalne televizije VTV koja iz Varaždina signalom pokriva sjeverozapadnu Hrvatsku, RTV Herceg Bosne koja iz Mostara emitira program na hrvatskom jeziku za područje Bosne i Hercegovine te Slavonsko-brodske televizije SBTV koja pokriva područje istočne i dio sjeverozapadne Hrvatske, emisiju HKR-a Argumenti reemitira i Z1 televizija s lokalnom koncesijom na području šire zagrebačke regije, Plava televizija koja u digitalnoj regiji D2 obuhvaća dio Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičku-podravsku, Požeško-slavonsku i dio Brodsko-posavske županije, TV Jadran koja se emitira na području digitalne regije D8, a koja uključuje šire područje Splitsko-dalmatinske županije te dio Dubrovačko-neretvanske županije, a od ove jeseni i tri nove televizije: STV (Televizija Slavonije i Baranje) koja se se može pratiti na cijelom području digitalne regije D1 koji obuhvaća dio Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i dio Brodsko-posavske županije, TV Nova, regionalna TV postaja koja svojim signalom na 23. DVB-T2 kanalu s Učke pokriva Istru i Primorsko-goransku županiju te kvarnerske otoke i Trend TV koja pokriva područje grada Zagreba, Samobora, Zaprešića i Velike Gorice.

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video prijenos na Facebooku HKR-a te video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Ključne riječi:
Argumenti ivica zadro
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja