Budi dio naše mreže

Upoznajmo glazbu drugih govornih područja

Ove nedjelje od 17.30 svoje nam pjesme s novih albuma predstavljaju talijanski pjevač Marco Mengoni, njemački pjevač Mark Forster, francuska pjevačica Joyce Jonathan, španjolska pjevačica Vanesa Martin te američki country trio Pistol Annies.

/ hkr

Emisija 16. – 20.01.2019.


Marco Mengoni dolazi iz maloga gradića Ronciglione. Proslavio se kao pobjednik treće sezone talent showa X-Factor 2009. godine. Na Sanremu je 2013. godine s pjesmom L’Essenziale pobijedio te je kao pobjednik Sanrema sudjelovao na Euroviziji i te iste 2013. završio na sedmom mjestu. Njegov posljednji album zove se Atlantico.

Marko Forster dolazi iz rajanskog gradića Winnweilera gdje je rođen 1988. godine. Pravo ime mu je  Marek Cwiertnia, mama mu je Poljakinja, otac Nijemac. Diskografski ugovor potpisuje 2010. godine, a dvije godine kasnije objavljuje svoj debitantski album. Jedan od uspješnijih suvremenih njemačkih glazbenika unazad par godina. Njegov posljednji album imena je Liebe.

Vanesa Martin :: Flickr@Fotografias Canal Sur Radio y Televison

Joyce Jonathan pjevačica je i glumica rođena 1989. godine u gradiću Levallois-Perret na obali rijeke Seine. Na glazbenoj je sceni od 2010. godine. Od 2012 do 2014. bila je u braku sa sinom bivšeg francuskog predsjednika Francoisa Hollanda. Ona nam predstavlja svoj peti studijski album On.

Vanesa Martin dolazi iz Malage, a s njom i glazbeni melos južne španjolske regije Andaluzije. Rođena je 1980 godine. Na glazbenoj je sceni od 2006. godine kada je objavila debitanski album. Ona donosi svoj šesti studijski album Todas las mujeres que habitan en mi.

Pistol Annies trio je kojeg čine tri sjajne country pjevačice: Miranda Lambert, Ashley Monroe i Angaleena Presley.  Svoj prvi nastup trio je imao 2011. godine, a od onda su objavili tri albuma. Njihov novi, treći album imena je Interstate Gospel.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja