Budi dio naše mreže

SRIJEDA 20:00 Gostuje gradonačelnica Iloka Marina Budimir

U emisiji "Živa veza" u srijedu, 30. rujna, gostuje gradonačelnica Iloka Marina Budimir.

/ mp

Marina Budimir je liječnica, specijalist obiteljske medicine i gradonačelnica grada Iloka, rođena je kao jedno od sedero djece u obitelji koja je iz Hercegovine 1961. preselila u Ilok. Školovala se u Iloku, a prvi razred srednje medicinske škole je završila u Osijeku, zbog rata i u progonstvu nastavlja srednju školu, a zatim i studij medicine koji je završila u Rijeci. Udaje se za Iločanina koji zbog progonstva živi i radi u Austriji te nakon završetka studija odlazi u Austriju. Postaje majka dvojice sinova i prve godine boravka u Austriji posvećuje svojoj djeci, učenju njemačkog jezika i nostrifikaciji liječničke diplome.

Od 2009. do 2013. godine kroz staž i specijalizaciju radila je u više bolnica u Austriji, no odlučuje se zajedno s obitelji vratiti u Hrvatsku. Zapošljava se u ambulanti Doma zdravlja Vukovar krajem 2013 i početkom 2014. preuzima kao zamjena ordinaciju opće medicine u Vukovar da bi dobila stalno radno mjesto u Lovasu i Opatovcu. Iste godine 2014. je u Iloku osnovala “Cuccium” (Ilok) koja je u kratko vrijeme ostvarila vidljive rezultate na poboljšanju života građana nizom društvenih akcija i događanja, sportskih priredaba, izdavanja novina, prigodnih božićnih i uskršnjih sajmova i drugih korisnih oblika društvenoga angažmana.

Godine 2017. izabrana je za gradonačelnicu Iloka. Od tada se posvećuje svome rodnom gradu nastojeći život svojih sugrađana učiniti lakšim jer su plaće i gospodarske prilike na istoku Hrvatske daleko ispod hrvatskog  prosjeka. Pokrenuta je izgradnja infrastrukture Poslovne zone Ilok i po prvi puta je donesen program potpora poduzetnicima, poljoprivrednicima i široki socijalni program te se  prijavlju brojni projekti za financiranje iz EU infrastrukturnih fondova. Socijalnim programom povećala se naknada za novorođenčad na 6.000 kn do 3.djeteta u obitelji, a za svako sljedeće dijete 15.000 kn. Broj primatelja, ali i iznos studentskih stipendija povišen je na 7.000 kn. Na višu razinu podigla je zdravstveni standard Grada omogućivši svojim sugrađanima redovite mjesečne posjete pet liječnika specijalista. S velikim entuzijazmom djeluje u svim segmentima svoje nadležnosti na motiviranju povratka iseljenih građana Iloka.

Emisiju uređuje i vodi Tuga Tarle.

Ključne riječi:
Marina Budimir Tuga Tarle
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja